Hej!
Jag kan säga att jag var väldigt lyckligt lottad vad gäller min förlossning med mitt barn. Han var ute på 3 timmar utan bedövning och både han och Bush mådde väldigt bra. Däremot finns det några saker som hade kunnat göra hela upplevelsen ännu bättre.
1. Jag bor i Malmö och både förlossningen här och i Lund var fulla, så vi fick köra till Ystad. Med tanke på att hela förlossningen tog 3 timmar (från 3cm öppen till bebis var ute) blir jag orolig för nästa barn. Tänk om det går ännu snabbare och det inte finns plats för oss här då heller…
2. När bebis var ute var vår önskan att få stanna tillsammans i något dygn både mamma och pappa men det fanns inga rum. Risken var att pappa skulle få åka hem mitt i natten för att någon annan kom från förlossningen och jag ville inte vara ensam kvar i ystad om något hände. Det gjorde att två helt nya föräldrar åkte hem minde än ett dygn efter att barnet kommit ut. Inte helt önskvärt såhär i efterhand.
3. Jag önskar att det var någl mer koll på mamman efter förlossningen än efterkontrollen 2 månader senare. Jag var orolig om allt var normalt, tänk om jag fått framfall, ska det kännas såhär, när kommer min kropp bli sig lik igen osv. Jag önskar att mamman fock lite mer fokus efteråt också.

Jag önskar att alla kan få föda där de vill, stanna över med sin partner och känna sig trygga.

Inskickat av Josefin