Hej, jag födde precis mitt andra barn så jag har nu två förlossningserfarenheter i bagaget. Ingen av gångerna har jag fått föda på det sjukhuset jag valt. Utan fått byta samma natt som jag ligger i värkar. Varför ska man välja förlossningssjukhus alls i Stockholm om det ändå inte är möjligt att få plats? När jag födde nu senast på Karolinska Solna så fick jag sista platsen tillgänglig just då i Stockholm och Södertälje. Jag var glad då att jag fick plats men tänkte på den stackarn som kanske precis behövde komma in och få vård efter mig. Vart fick hon ta vägen? När jag fött mitt andra barn fanns det heller ingen plats på BB. Vi fick vänta 8 h i ett förlossningsrum för att sen bli flyttade. Så nu tog jag upp ett förlossningsrum också och satt där med min bebis och vänta och vänta och ville bara få lägga mig ned och sova. Ändå tänkte jag mest på att någon annan borde ha fått det här rummet nu och föda för det är fullt jämnt känns det som. Födde 18e April nu senast. Det måste bli bättre.

Inskickat av Maria Lemón