Jag har fött två barn. Viktigast för mig under båda förlossningarna var stöd. Jag ville komma in till sjukhuset i ett tidigt skede när jag skulle föda, båda gångerna. Jag hade svårt att fokusera hemma när jag visste att jag skulle vara tvungen att resa och också med en osäkerhet kring vart jag skulle åka. Det var otroligt mycket värt för mig att få åka in till förlossningen när jag bad om det.

På plats ville jag ha lustgas och ryggbedövning. Men viktigast var att när det blev intensivt så ville jag ha en usk eller bm på rummet, något jag fick båda gångerna och det gjorde mig väldigt trygg. Hade jag och min man blivit lämnade hade jag absolut inte haft en lika bra förlossning.

När vi fått vårt första barn fick min man bo kvar på bb, något som kändes viktigt. När vi fått vårt andra barn (mitt i natten) så fick inte min man någon säng. De tyckte att han skulle hem men han satt i en stol. Jag hade förlorat mkt blod och fick inte gå ur sängen. Hur skulle jag klara mig utan honom? Känns oerhört viktigt att partner ska få stanna på bb och få en enkel säng att sova i. Jag hade inte klarat mig själv, varken fysiskt eller psykiskt.

Inskickat av Jessica