När jag hade mindre än en vecka kvar av graviditeten skickade min barnmorska mig på ultraljud för att magen inte växt som den skulle. Jag blev jätteorolig eftersom det samtidigt var svårt att höra hjärtljuden. Väl på plats för ultraljudet så upptäckte de vad inte barnmorskan märkt, trots att barnet var fixerat flera veckor. Hon låg i säte. Därför växte inte magen, och därför var inte hjärtat riktigt där det “borde” varit heller. Jag fick tid för akut kejsarsnitt dagen efter. Då var det tre dagar kvar till beräknad förlossning.
Tyvärr var det många akuta kejsarsnitt den dagen, och mitt var minst akut av alla akuta, så jag fick vänta över ett dygn (fastande i 36 timmar) innan det blev min tur. Detta var 2011, och jag är glad att det inte var idag för då hade jag väl fått stå i kejsarsnittskö minst dubbelt så länge.

Inskickat av Malin