Jag hämtade ut min journal från förlossningen ett drygt år senare. Det stod att jag hade ”en normal förlossning”. Det stämmer kanske. Men den korta noteringen av blödningen som följde en timme senare? Som inte följdes upp av ett ultraljud? Som resulterade i en inflammerad livmoder pga att en extra moderkaka missades?

Fick läggas in 2 dygn för operation vecka senare med skyhöga infektionsvärden.. När jag ställde frågan hur detta kan hända fick jag svaret att man sparat in genom att utesluta ultraljud i samband med blödningar vid förlossningar. Undrar då vad det kostade landstinget i pengar att ha mig inlagd 2 dygn för operation. Och vad det kostade mig i känslor. Att läggas in med bebis mitt i bubblan. Man fick såklart egentligen ha varken bebis eller partner med sig men då fick jag äntligen mål i mun & skrek att jag skulle gå hem om de inte fick va kvar. Vaknade upp efter operationen som skulle ta 10 minuter men som tog 3,5 timme. Frågade efter min bebis & fick svaret ”har du en bebis?”.

Är så lycklig över min bebis som inte är en bebis längre. Och träffade till 90% fantastiska människor i vården. Men begreppet ”normalt” har fått en helt ny innebörd för mig samt har fått mig att inte bara snällt säga ja & lita på att jag eller andra får den vård man behöver.

Inskickat av Kristin