Mina värkar hade pågått nästan hela helgen tills jag började blöda kraftigt så det bara rann längs mina ben. Hade haft kontakt med Sös tidigare där jag hade planerat att föda. Ringer Sös och de vill att jag ska komma på kontroll men att de inte har plats för mig där och blir skickad till karolinska i Solna till min besvikelse. Var så inställd och ville VERKLIGEN föda på Sös. Men idag känner jag mig så oerhört tacksam för att det inte blev så. På karolinska hade de tid för mig. De såg mig och min partner och lyssnade till alla dumma frågor och oroligheter en förstföderska som jag hade. Vi var nästan aldrig själva på rummet och hade oftast tre personer på rummet (varav en stunden). Pga mitt höga blodtryck så får jag ligga kvar fast jag inte var tillräckligt öppen och eftersom jag inte riktigt öppnade mig fick jag dropp för igångsättning. Det droppet gillade inte killen i magen och hans puls går ner för lågt och för länge. Helt plötsligt är det 7 personer i rummet och fler kollar in och frågar ifall de ska hjälp till. Bebisen blir stabil igen och alla går ut. När detta händer gång nr två är det samma sak igen. Massor av människor fast i en kontrollerad situation och fler sköterskor frågar om det behövs hjälp inne på vårt rum. Vilket team kände jag bara. Även fast det egentligen var en läskig situation så kände jag mig så trygg med personalen där. Alla hjälptes åt och alla hade koll. Jag fick föda med sugklocka och även då är jag hela tiden trygg och mår bra. Var väldigt bedövad så kände knappt värkarna vilket var det mest negativa i min förlossning. Att föda barn gjorde alltså inte ont för mig förutom förvärkarna i början innan bedövning.
Jag har en så bra förlossningsupplevelse och är så jäkla glad för det! Däremot har jag en kollega som fick föda på Sös dagen efter och upplevde kaos pga personalbrist. Så är såhär i efterhand glad över att det blev KI Solna. Ett stort tack till Ia, My och Maria T som var de som tog hand om mig som mest på min förlossning.

Inskickat av Emma