Länge har förlossning varit något abstrakt och avlägset för mig. Som sekundärt i och med att det stora med en graviditet är familjen blir större och den kommer en ny lite person till livet. Men tyvärr går det inte bara att fokusera på det längre utan hur kroppen ska reagera och vilken vård en ska få inför, under och efter förlossningen tar över. För många vittnesmål om hur personalen saknar kollegor, saknar tid att ta rast eller inte hinner vara närvarande för att förhindra förlossningsskador. Alldeles för många vittnesmål för att jag ska kunna fokusera på att jag ska bilda familj utan att oron för förlossningsvården – att min och ett framtida barn ska behöva riskera hälsan när de som styr förlossningsvården inte tar ansvar. Jag vägrar förlika mig med att kvinnor ska behöva tåla eller vänja sig med att deras hälsa inte tas på allvar. Det måste den politiska ledningen ta ansvar för. Jag vill fortsätta fokusera på framtida barn – inte framtida förlossningar!

Inskickat av Kerstin