Jag upplevde att personalen på BB hade instruktioner att försöka hålla mig borta så länge som möjligt. Mina värkar kom regelbundet nästan direkt, 23 sekunder långa och med 54 sekunder emellan. Men när vi ringde första gången sa de bara ”jaha, förstagångsföderska, värkar i 45 minuter, ja, det kan ju kännas akut men det kan ta 12 till 24 timmar innan det är dags”. En halvtimme senare ringde vi igen och fick samma svar ”det är inte dags, kom inte in”. Tio minuter senare fick jag krystvärkar. De ville prata med mig, men när de hörde hur jag bara skrek sa de äntligen att vi fick komma in. Taxin kom på några minuter och vi bor vanligtvis tio minuter från sjukhuset, men hjältechauffören hade fyra barn och tog sträckan på fem minuter. Det var tur. För huvudet syntes när jag la mig på båren vid ingången till BB och fyra minuter efter inskrivning var ungen ute. Det var det stressigaste jag någonsin varit med om. Jag fick sy 19 stygn.

Inskickat av Anna