2015 födde jag mitt första barn. Jag var peppad och redo inför förlossningen. Jag hade valt den närmsta förlossningsmottagningen och dagen då mina värkar satte igång ringde vi dit för att få höra om vi skulle åka in. Svaret vi fick var att det var fullt och att vi skulle fortsätta värkarbetet hemma för att återkomma senare.

Tack vare tens-apparat gick det bra men när vattnet gick efter ett par timmar ringde vi igen. Förlossningsavdelningen var fortfarande full och vi skulle få åka till en annan mottagning längre bort.

I bilen kämpade jag med värkarna som blev starkare. När vi kom in till avdelningen var jag öppen 9 cm. Efter knappt två timmar föddes mitt första barn.

För mig gick det bra, jag upplevde förlossningen som fin och fick inga förlossningsskador. Men vad hade hänt om vi hade blivit skickade ännu längre bort? Om det hade varit rusningstrafik med köer? Det är inga funderingar någon gravid ska behöva ha. Utöka förlossningsplatserna så färre födande slipper hänvisas!

Inskickat av Kajsa