När vårt fjärde barn kom till världen bestämde vi oss för en hemförlossning med två assisterande barnmorskor. Det var den tryggaste och finaste förlossning som både jag och min man upplevt. Under ett av livets viktigaste ögonblick fick jag bestämma och styra själv över min vårdsituation. Vi har 14 mil till närmaste BB och här ska alla blivande mödrar i Länet förlösas. Den långa resan och stora arbetsbelastningen var en av anledningarna till vårat beslut. Min mening är att alla kvinnor ska ha rätt att få bestämma själva hur och var dem vill föda. Studier har visat att om kvinnor får föda barn på sitt sätt under trygga förhållanden så minskar dessutom risken för komplikationer. Dessvärre så vi fick Själva stå för denna kostnad. så borde det inte få vara, ekonomiskt stöd till alla
Kvinnor som vill föda någon annanstans än på BB borde vara självklart!

Inskickat av Hanna